BELGISCH RECORD KITESURFEN VERBROKEN

Afdrukken

Thomas de wispelaere springt 19.5 meter hoog voor kwalificatie 
red bull gone with the wind 

Zeebrugge, 3/8/2017 - Aan surfclub Icarus in Zeebrugge blies de wind aan zeven Beaufort over de Noordzee. De ideale omstandigheden voor Thomas De Wispelaere (28, Jabbeke) om het water op te gaan en al kitesurfend zo hoog mogelijk te springen. Dit om zich te kwalificeren voor Red Bull Gone With The Wind. Thomas sprong 19.5 meter hoog, en verpulverde zo het vorige Belgische record met 1.2 meter. “Ik heb 150 sprongen gemaakt deze middag,” zegt de kersverse recordhouder.

“Rond de middag haalde de wind zo’n 30 knopen. Perfecte condities om te kitesurfen. En op het water voelde het direct erg goed. Ik heb 150 keer gesprongen, maar ik denk dat de vierde sprong al de hoogste was. Een erg leuk gevoel, zo’n record verbreken. Ik heb zelf geen Woo-tracker om de precieze hoogte van mijn sprong te meten, maar die was dankzij Red Bull wel aanwezig in de surfclub. Ik denk dat ik redelijk zeker mag zijn van mijn kwalificatie. Het is al de derde keer dat ik deelneem aan Red Bull Gone With The Wind. Vorig jaar ging het niet zo goed, en was ik zelfs mijn board even kwijt. Maar dit jaar wil ik echt op het podium!”

 Wat is Red Bull Gone With The Wind?

Tijdens de intense selectieronde (die loopt van 1 juli tot en met 31 augustus) in 14 surfclubs over de hele Belgische kust zoekt Red Bull naar 64 waaghalzen die het later dit jaar tegen elkaar opnemen in een wel erg uniek concept: 1 kilometer tegen de wind inlopen met al hun materiaal, om dan de zee op te gaan en zoveel mogelijk air time te verzamelen. Belangrijk detail: de wind blaast ondertussen aan meer dan 7 Beaufort! “Een ongelooflijke uitdaging!” zegt huidig Belgisch kampioen kitesurfen Christophe Tack.

Deelnemen?

Aanmelden voor de qualifier kan van 1 juli tot en met 31 augustus in één van de 14 surfclubs over de hele Belgische kust. Daar krijg je een Woo-tracker (die je op je kiteboard bevestigt) en moet je zoveel mogelijk airtime en hoogtemeters verzamelen. Alles wordt bijgehouden op de gepersonaliseerde leaderboards. Per club selecteren we de vier kitesurfers met de beste scores. Die moeten dan samen met 8 internationale wildcards aan de bak tijdens de finale. Wanneer die doorgaat hangt uiteraard af van de weersomstandigheden.

 

Ga voor een overzicht van de deelnemende surfclubs naar www.redbull.be/gonewiththewind. Deelnemers moeten 16 jaar of ouder, Belg en lid van een Belgische surfclub zijn.

  

#RedBullGoneWithTheWind
Red Bull Gone With the Wind Facebookeventpage


###

PERSINFO
CONTACT

Tessa Vilyn  | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  +32 477 61 11 57
Karel Voet | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  | +32 472 52 12 38